Informatie

Waarom een Waterkoeler op de werkvloer?

Water is een van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens, maar helaas wordt dit (te) vaak in een andere hoedanigheid geconsumeerd dan goed is voor het menselijke lichaam, denk maar bijvoorbeeld aan koffie en limonades. Uiteraard zijn deze producten niet meer weg te denken uit onze samenleving maar we moeten, en kunnen, hier wel bewuster mee omgaan. Water bevat geen calorieën (suiker) of cafeïne, het verhoogt de concentratie en heeft een ‘reinigende’ werking voor het lichaam. Water is niet alleen het gezondste product maar ook het goedkoopst!

In ons land wordt water in uitstekende kwaliteit geleverd, de eisen voor drinkwater liggen vastgesteld in onze wetgeving; dit geldt voor zowel water uit de kraan (drinkwaterwet) als voor verpakte waters (warenwet). Dus aangaande de kwaliteit is er geen reden om geen water te drinken.

Het stimuleren van, meer, water drinken kan eenvoudig bewerkstelligd worden door het plaatsen van waterkoelers. Deze apparaten hebben een hoog uitnodigende waarde waaruit lekker gekoeld (5°C) water gedronken kan worden. De uiteindelijke keuze voor welk soort water(verstrekking) wordt bepaald door de mogelijkheden, afnamehoeveelheid en voorkeur van de gebruiker.

Bronwater

CWS Bronwater wordt gewonnen uit de door het Ministerie van Volksgezondheid erkende bron Mierl”eau. Deze exclusieve erkenning wordt alleen afgegeven als de bron aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet en is een garantie voor een constante kwaliteit van het bronwater. Het prehistorische water wordt op een diepte van 198 meter gewonnen.

Ondoordringbare kleilagen zorgen ervoor dat het water uitstekend geconserveerd is gebleven en beschermen het water tegen eventuele fosfaten en nitraten die van uit de oppervlakte het grondwater kunnen verontreinigen. Alleen het zuiverste water wordt afgevuld middels een proces dat voortdurend wordt gecontroleerd. De volledig computergestuurde bottelstraat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne. De processen worden gecontroleerd en geïnspecteerd door EBWA, NSF en de keuringsdienst van Waren.

De kwaliteit van CWS Bronwater wordt continu geïnspecteerd in laboratoria van Dolphin en door een onafhankelijk extern lab. De bron is ministerieel erkend, wat de constante kwaliteit van het water garandeert.

Welke waterkoeler?

De keuze tussen een flessen- en/of waterleidingkoeler wordt bepaald door o.a. uw persoonlijke voorkeur, het aantal gebruikers en de plaatsingsmogelijkheid. Doordat Coolwater Service beide systemen kan aanbieden, kunnen wij u ook een écht objectief advies geven. Een flessenkoeler is flexibel in plaatsing, heeft door de zichtbare fles een hoge uitnodigende waarde en biedt bij Coolwater Service een heerlijk glas (Nederlands) bronwater.

Een waterleidingkoeler heeft een vaste wateraansluiting nodig en kan een minder uitnodigende uitstraling hebben in vergelijking tot een flessenkoeler, maar daar tegenover staat wel dat bij een hoog waterverbruik de kosten aanzienlijk lager liggen dan die bij een flessenkoeler. Al onze waterleidingkoelers zijn voorzien van een filter welke de eventuele (bij)smaak uit het water filtreert zodat ook uit deze koelers een heerlijk glas fris water getapt kan worden..

Laat U voor een juiste keuze eens door een van onze deskundige medewerkers geheel vrijblijvend objectief adviseren.

Onderhoud & Service

Naast de juiste keuze van een koeler is onderhoud het belangrijkste aspect om aandacht aan te besteden.

Over de kwaliteit van ons drinkwater hoeven wij ons geen zorgen te maken want verpakt water valt onder de warenwet en kraanwater onder de drinkwaterwet.

Kwaliteitsproblemen van het tapwater uit een waterleidingkoeler kunnen ontstaan tussen de waterkraan en het uitgiftepunt.

Waterleidingkoelers hebben veelal een filter dat onder andere voor smaakverbetering wordt toegepast. Dit filter heeft een beperkte levensduur.

Na verloop van tijd zal in zowel waterleiding- als flessenkoelers een biofilm gaan ontstaan in de leidingen, koppelingen en reservoir.

Ongeacht het soort systeem moet dus regelmatig onderhoud verricht worden aan een waterkoeler. Volgens “Drinkwaterbesluit 2001” bent u uiteindelijk juridisch aansprakelijk voor de kwaliteit van het verstrekte water, een reden te meer om altijd een goed onderhoudscontract af te sluiten bij een gerenommeerd bedrijf.

Onze gekwalificeerde onderhoudsmonteurs zijn ervoor opgeleid om uw waterkoeler, conform de HACCP normen, te onderhouden. Ongeacht het merk worden 2 x per jaar de volgende werkzaamheden aan de koeler verricht:

Flessenkoeler
Desinfecteren van het waterreservoir, tapkranen en lekbak. Daarnaast wordt het leidingsysteem doorgespoeld om bacterie vorming tegen te gaan.

Waterleidingkoeler
Desinfecteren van het waterreservoir, tapkranen en lekbak. Daarnaast wordt het leidingsysteem doorgespoeld om bacterie vorming tegen te gaan.

Tevens wordt 1x per jaar het waterfilter vervangen.

Geheel vrijblijvend kunnen wij ook bij uw bedrijf een inventarisatie maken van al uw huidige koelers voor het opstellen van een scherpe offerte.

Proefplaatsing

Indien U graag vooraf een van onze apparaten in de praktijk wil uitproberen dan is dat bij ons geen probleem. Wij plaatsen dan geheel vrijblijvend en kosteloos een waterkoeler. Wij verzoeken u de velden van onderstaand formulier in te vullen en wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Offerte aanvraag

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Technische informatie

Op deze pagina vindt je de extra technische informatie over onze Flessenkoelers en Waterleidingkoelers. Door op de naam van het automaat te klikken, open je de PDF met uitleg.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Search
×