Waarom een Waterkoeler op de werkvloer?

Water is een van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens, maar helaas wordt dit (te) vaak in een andere hoedanigheid geconsumeerd dan goed is voor het menselijke lichaam, denk maar bijvoorbeeld aan koffie en limonades. Uiteraard zijn deze producten niet meer weg te denken uit onze samenleving maar we moeten, en kunnen, hier wel bewuster mee omgaan. Water bevat geen calorieën (suiker) of cafeïne, het verhoogt de concentratie en heeft een ‘reinigende’ werking voor het lichaam. Water is niet alleen het gezondste product maar ook het goedkoopst!

In ons land wordt water in uitstekende kwaliteit geleverd, de eisen voor drinkwater liggen vastgesteld in onze wetgeving; dit geldt voor zowel water uit de kraan (drinkwaterwet) als voor verpakte waters (warenwet). Dus aangaande de kwaliteit is er geen reden om geen water te drinken.

Het stimuleren van, meer, water drinken kan eenvoudig bewerkstelligd worden door het plaatsen van waterkoelers. Deze apparaten hebben een hoog uitnodigende waarde waaruit lekker gekoeld (5°C) water gedronken kan worden. De uiteindelijke keuze voor welk soort water(verstrekking) wordt bepaald door de mogelijkheden, afnamehoeveelheid en voorkeur van de gebruiker.