Onderhoud & Service

Naast de juiste keuze van een koeler is onderhoud het belangrijkste aspect om aandacht aan te besteden.

Over de kwaliteit van ons drinkwater hoeven wij ons geen zorgen te maken want verpakt water valt onder de warenwet en kraanwater onder de drinkwaterwet.

Kwaliteitsproblemen van het tapwater uit een waterleidingkoeler kunnen ontstaan tussen de waterkraan en het uitgiftepunt.

Waterleidingkoelers hebben veelal een filter dat onder andere voor smaakverbetering wordt toegepast. Dit filter heeft een beperkte levensduur.

Na verloop van tijd zal in zowel waterleiding- als flessenkoelers een biofilm gaan ontstaan in de leidingen, koppelingen en reservoir.

Ongeacht het soort systeem moet dus regelmatig onderhoud verricht worden aan een waterkoeler. Volgens “Drinkwaterbesluit 2001” bent u uiteindelijk juridisch aansprakelijk voor de kwaliteit van het verstrekte water, een reden te meer om altijd een goed onderhoudscontract af te sluiten bij een gerenommeerd bedrijf.

Onze gekwalificeerde onderhoudsmonteurs zijn ervoor opgeleid om uw waterkoeler, conform de HACCP normen, te onderhouden. Ongeacht het merk worden 2 x per jaar de volgende werkzaamheden aan de koeler verricht:

Flessenkoeler
Desinfecteren van het waterreservoir, tapkranen en lekbak. Daarnaast wordt het leidingsysteem doorgespoeld om bacterie vorming tegen te gaan.

Waterleidingkoeler
Desinfecteren van het waterreservoir, tapkranen en lekbak. Daarnaast wordt het leidingsysteem doorgespoeld om bacterie vorming tegen te gaan.

Tevens wordt 1x per jaar het waterfilter vervangen.

Geheel vrijblijvend kunnen wij ook bij uw bedrijf een inventarisatie maken van al uw huidige koelers voor het opstellen van een scherpe offerte.